Expo

Bij het Groninger Forum kun je internationale exposities bezoeken rondom de thema’s populaire cultuur, kennis & technologie en actualiteit. Bijvoorbeeld de eerste expositie over AI (artificial intelligence). Of juist een expositie over fenomenen als Pixar. En soms organiseren we kleine exposities tussendoor, bijvoorbeeld gekoppeld aan Storyworld.

Het thema van een expositie vertalen we door in onze programmering. Je kunt bijvoorbeeld een cursus volgen of een film of documentaire over dit thema zien. Als extra verdieping, maar ook om het onderwerp echt te laten leven.

EXPOPLEIN | Vierde verdieping

Via het expoplein bereik je de expozalen. Het expoplein is daarom voor iedereen toegankelijk en ziet er steeds anders uit: met wisselende presentaties en installaties passend bij de expositie. Op het expoplein vind je de kassa voor de expositie en de Forumwinkel.

FORUMWINKEL | Vierde verdieping

Op het expoplein vind je de Forumwinkel. Hier koop je straks leuke gadgets, gekke knutseldingen en toffe hebbedingen. Passend bij de expositie van dat moment, maar ook passend bij het Groninger Forum zelf en natuurlijk Storyworld en het Forumlab.

GRONINGANA | Expoplein

Op het expoplein vind je ook onze collectie over stad en ommeland: Groningana. Zodra er bijvoorbeeld een boek over het Noorderplantsoen komt, hebben wij het hier en kun je het lenen.

GEO GRONINGEN | Expoplein

Geo Groningen is een interactieve database over de stad Groningen. Je vindt hier statistieken over bijvoorbeeld de groei van inwoners en ontwikkeling van de stad.

Eerste expo bekend

De eerste expositie die in het nieuwe Forum te zien is, is bekend. AI: More than human is een actuele en fascinerende expositie over het ontstaan, de opkomst én de toekomst van kunstmatige intelligentie.

Meer weten >>

TRAPPENHUIS EXPOZALEN | © NL Architects
EXPOPLEIN | © NL Architects